Kadangi liko visai nedaug laiko iki rugsėjo pradžios, parduotuvėse stebimas šurmulys dėl mokyklinių prekių. Prekybininkai skelbia akcijas, o būsimi mokiniai su tėvais renkasi gražiausius sąsiuvinius, parkerius bei kitas priemones. Tačiau tarp didelės gausos prekių bene svarbiausias mokyklos atributas – kuprinė. Kuprinių pasirinkimas beribis, tad norime šiek tiek pagelbėti jas besirenkant.

  1. Dydis bei kišenės. Svarbu nuspręsti, kokio dydžio bei su kiek kišenių kuprinės jums reikia. Tad reikėtų apmąstyti šiuos punktus:
  • Ar kuprinėje bus nešiojamas kompiuteris;
  • Ar vaikas į mokyklą nešiosis pietų dėžutę;
  • Ar reikalingas atskiras skyrelis raktams, rašikliams ir kitiems smulkiems daiktams;
  • Ar reikalingas mobiliojo telefono dėklas, buteliuko laikiklis;
  • Kiek apytiksliai knygų bei sąsiuvinių teks nešiotis vienu metu.

 

  1. Audinys. Nuo audinio priklauso kuprinės ilgaamžiškumas, „kvėpavimas“ bei svoris. Pačios sunkiausios kuprinės yra odinės, tad vaikui rekomenduojame rinktis gero sintetinio pluošto audinius, kurie paprastai būna ir atsparūs vandeniui. Tačiau jei esate ekologiškų produktų propaguotojai, galite pirkti kuprinę ir iš natūralių pluoštų: medvilnės, kanapių.
  2. Užtrauktukas. Perkant kuprinę, būtinai patikrinkite užtrauktukus: jie turi lengvai segtis, niekur nestrigti. Rekomenduojama, kad užtrauktukas būtų tvirtas, masyvesnis, tai užtikrina ilgaamžiškumą. O dvigubas užtrauktukas pagelbės lengviau užsegti kuprinę.
  3. Petnešos. Rekomenduojame, kad petnešos būtų plačios bei minkštos. Tai suteiks komforto ir bus lengviau nešti sunkią kuprinę. Taip pat petnešos turėtų būti reguliuojamos tam, kad individualiai būtų galima sureguliuoti jų ilgį. Kuprinė turi būti sureguliuota taip, kad ji tvirtai remtųsi į krūtininę nugaros dalį bei būtų dviem centimetrais aukščiau juosmens.

Tvirta nugarėlė. Kuprinės nugarėlė turi būti kieta, tai suteikia papildomo komforto ir ne taip apkrauna nugarą.

Rašykite ir spauskite Enter norėdami ieškoti

Prekių krepšelis

Krepšelyje nėra produktų.